"Postoji jedna stvar koju znam o njemu, to je da je on borac"

Šef britanske diplomatije Dominik Rab izjavio je danas da je uveren da će se britanski premijer Boris Džonson "izvući, jer je borac".

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

19:29

EPA-EFE/ PIPPA FOWLES / 10 DOWNING STREET

Džonson je prebačen na intenzivnu negu nakon što se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo zbog koronavirusa.

"Uveren sam da će se izvući jer ako postoji jedna stvar koju znam o ovom premijeru, to je da je on borac", rekao je Rab na konferenciji za novinare, dodajući da je premijerovo oboljenje šokiralo celu vladu, prenosi Gardijan.

Rab je preneo i da mu je Džonson tražio da ga zameni na funkciji premijera dok god je to neophodno, dodaje Rojters.

"Imam potpuno poverenje u aranžmane koje je premijer uspostavio, tako da mogu da preuzmem njegovu odgovornost, zamenim ga dok on nije u mogućnosti da radi, i očigledno, nadamo se da će tako biti veoma ograničen vremenski period", rekao je Rab.

Rab je naveo da odluke u vladi kolektivno donose ministri koji su, kako je naveo, dobili od Džonsona "veoma jasna uputstva, veoma jasne instrukcije" i usredsređeni su na njihovu primenu.

Džonson, koji je sinoć prebačen na intenzivnu negu pošto se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo zbog koronavirusa, primio je kiseonik i danas je stabilno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: