Ponovo može da se izađe iz Vuhana - nakon 76 dana izolacije

Kineske vlasti odblokirale su izlaz iz Vuhana, grada koji je bio žarište epidemije korona virusa i 76 dana bio odsečen od spoljnog sveta.

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

18:17

Ponovo može da se izađe iz Vuhana - nakon 76 dana izolacije
EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

U noći 8. aprila vlasti su otvorile puteve koji vode iz grada i dozvolile ljudima da napuste grad automobilom.

Vuhan je od 23. januara bio praktično izolovan od spoljnog sveta zbog epidemije koronavirusa. Saobraćaj sa gradom potpuno je obustavljen, uključujući metro, autobuse, trajekte. Autobuskom i vodenom saobraćaju nije bio dozvoljen ulazak u grad, nisu radili aerodrom i železničke stanice, a stanovnicima grada bilo je zabranjeno da ga napuštaju bez posebnog odobrenja.

Od 28. marta u Vuhanu je ponovo proradio železnički saobraćaj za ulazak u grad, a od 8. aprila takođe će biti otvoren za izlazak, a delimično će biti obnovljen i vazdušni saobraćaj, prenosi Sputnjik.

Ranije su vlasti provincije Hubej saopštile da se planira da karantin u gradu bude ukinut 8. aprila i da će stanovnici Vuhana moći da ga napuste pod uslovom da su zdravi i ne predstavljaju pretnju za druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: