Slovenija razmatra postepeno ukidanje nekih restriktivnih mera

Slovenija planira postepeno da ublaži naredne nedelje restriktivne mere uvedene u zemlji ukoliko se nastavi trenutni povoljan trend epidemije korona virusa.

Izvor: Beta

Utorak, 07.04.2020.

23:17

Slovenija razmatra postepeno ukidanje nekih restriktivnih mera

Saopštio je večeras premijer Janez Janša.

"Pozitivni rezultati omogućavaju nam da proučimo i pripremimo ublažavanje restrikcija počev od narednog utorka, 14. aprila, ako određeni uslovi budu ispunjeni", rekao je Janša u televizijskom obraćanju.

Fabrike i službe koje mogu da osiguraju bezbednost svojim zaposlenim i klijentima, upotrebom zaštitne opreme i drugih mera predostrožnosti, mogle bi da budu prve kojima će biti dozvoljen nastavak aktivnosti.

Janša je rekao da ukoliko epidemija nastavi da se smiruje biće pokrenute i druge mere koje će omogućiti postepeno ublažavanje nekih restrikcija kretanja, koje su trenutno na snazi.

Slovenija, koja se graniči sa Italijom, zemljom koja je u svetu zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa, uspela je da obuzda epidemiju uvođenjem strogih mera stanovništvu i preduzećima, ubrzo posle pojave prvih slučajeva zaraze.

Karantin stanovništva je uveden u martu, kao i obavezno nošenje zaštitne maske i rukavica u prehrambrenim radnjima i na javnom mestu.

U Sloveniji je prema poslednjem izveštaju zaraženo 1.055 osoba od kojih je 36 umrlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: