Osuđen ubica novinara Jana Kucijaka

Jedan sud u Slovačkoj danas je osudio Miroslava Marčeka, ubicu istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice, na 23 godine zatvora, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.04.2020.

18:35

Osuđen ubica novinara Jana Kucijaka
EPA-EFE/ MATEJ KALINA

Ovaj 37-godišnji bivši pripadnik oružanih snaga vatrenim oružjem je ubio Kucijaka i Martinu Kušnirovu u februaru 2018. godine.

Marček, koji nije prisustvovao izricanju presude, priznao je krivicu za ubistvo, koje je izazvalo proteste širom zemlje i na kraju dovelo do pada slovačke vlade.

Predsedavajuća specijalnog krivičnog suda Ružena Sabova rekla je da je ubistvo dvoje ljudi bilo hladnokrvan i zloban čin.

“Žrtve nisu imale šansu da se brane”, rekla je ona, dodajući da je Marčekovo priznanje bilo olakšavajuća okolnost.

Tužilac Juraj Novocki, koji je zahtevao kaznu od 25 godina, uložio je žalbu na presudu, navodi agencija, podsećajući da se Kucijak bavio izveštavanjem o korupciji i povezanosti uticajnih biznismena sa vodećim političarima i najvišim zvaničnicima u pravosuđu i policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: