Vučić razgovarao sa Taninom o posledicama pandemije koronavirusa u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić razgovarao je sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na KiM Zahirom Taninom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

11:10

Vučić razgovarao sa Taninom o posledicama pandemije koronavirusa u Srbiji
EPA/Georgi Licovski

Razgovor se vodio o posledicama pandemije u našoj zemlji i regionu.

"Istakao sam da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju", napisao je Vučić.

Kako je ranije saopštila Služba za saradnju sa mediijma predsednika Republike, Vučić je danas telefonom razgovarao sa Taninom, pre svega o posledicama pandemije kovida 19 u našoj zemlji i regionu.

Specijalni izaslanik Tanin je izrazio žaljenje zbog žrtava zarazne bolesti u Srbiji i podržao predsednika Vučića u borbi protiv njenog širenja.

Predsednik Vučić je rekao da je zabrinut zbog širenja bolesti na Kosovu i Metohiji. On je izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na KiM, ali i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u zaustavljanju kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: