Irski premijer se vratio medicini tokom pandemije: Radi kao lekar jednu smenu nedeljno

Irski premijer Leo Varadkar, inače doktor po profesiji, ponovo se prijavio za lekarsku praksu i radiće jednu smenu nedeljno tokom epidemije koronavirusa.

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2020.

21:04

Irski premijer se vratio medicini tokom pandemije: Radi kao lekar jednu smenu nedeljno
EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Varadkar je radio kao doktor sedam godina pre nego što je napustio profesiju i ušao u politiku kada je izbrisan iz medicinskog registra 2013. godine.

Ministar zdravlja Sajmon Heris poslao je u martu poziv medicinarima da se prijave i pomognu zdravstvenom sistemu zemlje u borbi protiv koronavirusa uz poruku: "Vaša zemlja vas treba". Prijavilo se više hiljada medicinara, prenosi Rojters.

Prema pisanju "Ajriš tajmsa", Varadkar se ponovo prijavio u martu kada je kriza počela i radiće u javnoj zdravstvenoj službi (HSE) gde će telefonom stupati u kontakt sa osobama koje misle da imaju virus i iznositi procenu njihovog stanja.

Varadkar potiče iz lekarske porodice. Otac mu je bio doktor a majka medicinska sestra. Njegov partner je takođe lekar, a dve sestre i njihovi supruzi takođe rade u zdravstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: