"Pariz potpuno pust" - Francuska brze vozove pretvorila u bolnice VIDEO

Nataša Marić, ambasadorka Srbije u Francuskoj, kaže da su ulice Pariza prazne, kao i da se našoj Ambasadi obratilo na hiljade građana.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2020.

11:12

"Fancuska je od 2. aprila počela da objavljuje podatke ne samo preminulih u bolnicama nego i u starčkim domovima", navodi ambasadorka objašnjavajući da je zbog toga zabeležen skok smrtnosti.

Navodi da je Francuska uvela stroge mere ograničenja kretanja, i trajaće zvanično do 15, aprila, mada postoje navodi da će trajati i do početka maja.

"Mogu vam reći da je Pariz potpuno pust."

Ističe da Francuska ima razvijem medicinski sistem, a kako bi se zaštitili zdravstveni sistemi pogođenih regiona - brzi vzovi su pretvoreni u bolnice i njima transportuju obolele u manje pogođene regione.

U Francuskoj živi veliki broj srpskih državljana, a Ambasadi se obratilo na hiljade ljudi. Ističe i da se ne radi se samo o državljanima koji se nalaze na teritoriji Francuske.

"Nas kontaktiraju naši državljani širom sveta", objašnjava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: