Instrukcije o zaštiti dece bez roditeljskog staranja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je instrukcije za postupanje ustanova u zaštiti dece bez roditeljskog staranja.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2020.

09:28

Instrukcije o zaštiti dece bez roditeljskog staranja
Ilustracija: GettyImages/ LaurenDeCicca

Instrukciju za postuanje ustanova socijalne zaštite tokom vanrednog stanja potpisao je ministar Zoran Ðorjevidh, objavljeno je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ustanove socijalne zaštite dužne su, kako se navodi, u vanrednom stanju da sve svoje stručne, materijalne, tehničke i druge resurse stave u funkciju izvršavanja mera zaštite dece bez roditeljskog staranja.

U slučaju da deca ostanu bez roditeljskog staranja usled obolevanja roditelja koji se nalaze na bolničkom lečenju ili u karantinu-bolnici, obaveza centara za socijalni rad je da, u skladu sa svojim nadležnostima, bez odlaganja toj deci obezbede bezbednost, brigu o zdravlju, egzistencijalne uslove, nadzor i psihosocijalnu podršku, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: