Na severu Kosova i Metohije pet novoobolelih od koronavirusa

Kosovska Mitrovica -- Na severu Kosova i Metohije registrovano je pet novoobolelih od koronavirusa, rečeno je na konferenciji Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA Kushtrim Ternava
Foto: EPA Kushtrim Ternava

Kako je navedeno, od COVID-19 obolele su ukupno 22 osobe u srpskim sredinama na KiM - u Kosovskoj Mitrovici 14, u Zvečanu šest i po jedna u Dobrotinu i Leposaviću.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Severnoj Mitrovici Miloš Mirković rekao je da se očekuju rezultati uzoraka koji su jutros poslati na Veterinarski institut u Kraljevu, prenosi Kosovo onlajn.

Mirković je istakao da je u toku anketiranje zaraženih osoba, od kojih se prikupljaju informacije o tome s kim su sve bili u neposrednom kontaktu.

Predsednik mitrovačkog Kriznog štaba i opštinskog organa Aleksandar Spirić rekao je stanje novoobolelih i onih koji su smešteni na Infektivnoj klinici s težom kliničkom slikom za sada stabilno.

Poruku građanima da ostanu u svojoj kući još jednom je uputio predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

"Ovu borbu ne može da dobije jedan čovek, već je moramo voditi kao kolektiv. Ukoliko morate da izađete, nađite jednog člana porodice koji će izaći u kupovinu", poručio je Todosijević.

strana 1 od 78 idi na stranu