Uhapšeno 20 osoba, među njima pevač i sportista; Kraun plaza: Ne možemo da utičemo na kretanje gostiju

Nakon hapšenja u beogradskom hotelu "Kraun plaza", oglasio se i vlasnik hotela kompanija "Delta holding".

Izvor: Beta

Subota, 04.04.2020.

13:29

Uhapšeno 20 osoba, među njima pevač i sportista; Kraun plaza: Ne možemo da utičemo na kretanje gostiju
Ilustracija: Depositphotos/ belchonock

U saopštenju se navodi da su su svi gosti punoletne osobe, kao i da ni na koji način ne može da utiče ili organizuje njihovo kretanje i okupljanje u objektu.

"Tokom vanrednog stanja hotel, ''Kraun plaza'' nastavio je da radi, što je u skladu sa merama koje naša država sprovodi u zaštiti od epidemije Covid-19. U funkciji je hotelska kuhinja, koja omogućava ketering - isporuku hrane građanima koji žele da smanje svoje kretanje, a takođe i isporuku obroka koje ''Kraun plaza'' svakodnevno donira za lekare u tri beogradske klinike", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da tokom vanrednog stanja u hotelu boravi "ne preveliki broj gostiju" i da je "zauzeto pedesetak soba, u skladu sa situacijom oko nas".

"Svi ti gosti su punoletne osobe koje odgovaraju za svoje postupke i hotel ni na jedan način ne može da utiče i ne organizuje njihovo kretanje, pa ni eventualno okupljanje", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da Hotel "Kraun plaza" i svi njegovi zaposleni podržavaju proglašenu borbu protiv epidemije i da se kao kompanija, i kao pojedinci, odgovorno i u potpunosti pridržavaju propisanih mera zaštite.

Beogradska policija je uhapsila dvadeset osoba zbog osnova sumnje da su izvršile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, medju kojima se nalazi i jedna dvadesetjednogodišnja devojka, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni su: G. K. (1979), R. T. (1972), S. T. (1967), N. M. (1994), S. B. (1972), M. S. (1995), N. O. (1981), R. M. (1984), A. P. (1990), P. V. (1990), L. R. (1998), M. R. (1980), M. P. (1983), T. R. (1986), M. A. S. (1984), S. T. (1989), B. T. (1992), M. Š. (1988), M. M. (1957) i M. T. (1997).

"Policija je prilikom kontrole sprovodjenja zdravstvenih propisa u hotelu 'Kraun plaza' na Novom Beogradu zatekla osumnjičene zajedno u društvu, iako je naredbom Vlade Srbije bilo zabranjeno okupljanje na javnim mestima u zatvorenom prostoru", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Mediji su ranije preneli da je srpski fudbaler i doskorašnji reprezentativac Prijović uhapšen u petak jer je prekršio policijski čas, pošto je bio u kafeu beogradskog hotela posle 17 sati.

Vest o hapšenju napadača Al Itihada, koji je najpoznatiji po tome što je golom protiv Gruzije odveo Srbiju na Mundijal 2018, nije zvanično potvrđena.

Kako navode mediji, Prijović je bio u društvu jednog estradnog pevača i njegove supruge, koji su takođe privedeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: