Arena postaje četvrta privremena bolnica VIDEO

Beogradska Štark arena je od podne postala nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente obolele od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2020.

12:59

Arena postaje četvrta privremena bolnica VIDEO
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / AN

Kako je za Tanjug ranije pecizirao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ova privremena bolnica imaće oko 1.500 kreveta.

Podsetio je da to neće biti jedina takva bolnica u Beogradu i naveo da privremena bolnica na Sajmu vec radi, da je sportska dvorana "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu spremna, te da su kreveti za obolele od korona virusa postavljeni i u hali "Aleksandar Nikolić".

"Ostalo je da se pripremi i privremena bolnica u areni koja će imati oko 1.500 kreveta. Od sutra ujutru vojska će početi da postavlja krevete i mi ćemo biti spremni da i ta privremena bolnica bude stavljena u funkciju, ukoliko za tim bude bilo potrebe", rekao je Vesić.

Kako je poručio, da li će te bolnice biti pune ili ne zavisi od toga da li ćemo se pridržavati mera koje je donela Vlada Srbije i saveta epidemiologa.

"Ukoliko budemo disciplinovani, nećemo imati potrebe za ovim bolnicama. One se otvaraju samo u najdrastičnijem slučaju, ali mi kao odgovorna država moramo da budemo spremni i na to", rekao je Vesić i poručio građanima da poštuju donete mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: