Tramp: Veoma lep gest Putina

Donald Tramp je zahvalio Rusiji na upućenoj medicinskoj opremi, koja će pomoći da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 03.04.2020.

08:14

Tramp: Veoma lep gest Putina
Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Tramp je to ocenio kao veoma lep gest.

"To je veoma lep gest predsednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života, i uvek bih je prihvatio", izjavio je Tramp na pres-konferenciji, govoreći o isporuci ruske pomoći.

U Njujork je 2. aprila sleteo avio A-124 (ruslan) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa koronavirusom neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronavirusom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: