"Od EU očekujem da bude fer"

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je reagovao danas povodom imenovanja Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU za pregovore Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.04.2020.

19:56

EPA/ ANDREJ CUKIC

Đurić je rekao da se plaši da bi Lajčaku, ako bi sada rekao nešto pohvalno za njega, otežao rad, s obzirom na kritike koje dolaze iz Prištine.

Odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji u Palati Srbija, Ðurić je rekao da je imenovanje Lajčaka odluka država članica i da bi bilo "pretenciozno" da on sa svoje pozicije tu odluku komentariše.

"Plašim se, ako bih nešto pohvalno za imenovanje Lajčaka sada rekao, s obzirom na kritike koje su došle iz Prištine, da bih mu otežao rad pošto sam video da u Prištini svakodnevno kritikuju i napadaju Lajčaka i pre nego što je stupio na dužnost", rekao je Ðurić.

Naveo je da on to neće činiti i dodao da Srbija od EU očekuje da bude fer posrednik i osigura da sve ono što "Priština godinama unazad nije sprovodila, a što je postignutno uz posredovanje EU, bude sprovedeno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: