Izmena u Crnoj Gori: Građani mogu da izlaze i nedeljom do 13 sati

Naredbom crnogorskog Ministarstva zdravlja ublažene su mere zabrane kretanja, odnosno građanima je omogućeno kretanje i nedeljom do 13 časova, prenosi CDM.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ xload
Ilustracija: Depositphotos/ xload

To znači da će, kako objašnjava CDM, zabrana kretanja važiti od ponedeljka do petka od 19 časova do pet ujutru, a subotom i nedeljom od 13 sati do 5 ujutru narednog dana.

Prethodno je merama, koje je 30. marta donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT), građanima bio zabranjen izlazak iz domova subotom od 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru.

Prema navodima tog tela, do 17. aprila je produžena i primena više privremenih mera, donetih 16. i 17. marta.

Među merama koje je NKT donelo 30. marta je i zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, deci mlađoj od 12 godina života, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoletnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.

Takođe, zabranjene su sportske i rekreativne aktivnosti na svim javnim površinama, kao i okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, kako se navodi u saopštenju, konstatovalo da se naredbe ne poštuju u neophodnoj meri, ocenivši da se država Crna Gora nalazi u prelomnom trenutku pandemije, koji će definisati dalji tok.

strana 1 od 146 idi na stranu