Tači traži od Kurtija da predloži mandatara

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je od Aljbina Kurtija da predloži mandatara za sastav nove prištinske vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

17:10

Tači traži od Kurtija da predloži mandatara
EPA/Petrit Prenaj

Tači je, kako je prenela RTK, Kurtiju uputio dva pisma, u prvom ga obaveštava o svojim obavezama nakon izglasavanja nepoverenja aktuelnoj vladi i od Kurtija traži da u ime pokreta Samoopredeljenje predloži kandidata za formiranje nove vlade.

U drugom pismu Tači informiše Kurtiju da je jučerašnji konsultativni sastanak s predstavnicima parlamentarnih stranaka bio sazvan da bi se procenilo koja je opcija u ovom trenutku za Kosovo bolja, formiranje nove parlamentarne većine i vlade Ili raspuštanje parlamenta.

Kurti je, inače, na tim konsultacijama isključivo zastupao stav o raspisivanju novih vanrednih parlamentarnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: