Dvorana "Aleksandar Nikolić" postaje privremena bolnica FOTO

Pripadnici Vojske Srbije danas su u Sportskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu postavili 300 vojničkih kreveta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.04.2020.

15:59

Dvorana
Foto: Minsitarstvo odbrane

Na taj način su obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom sa lakšim simptomima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica rekao je da će se narednih dana nastaviti sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova u nekadašnjoj Hali "Pionir" po uzoru na postojeće privremene bolnice na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Vojske Srbije juče su završili svoj deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali "Ranko Žeravica" u Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Vojska Srbije uredila je privremenu bolnicu za smestaj lica sa lakšom kliničkom slikom oboljenja od kovida 19 na Beogradskom sajmu, gde je obezbeđeno 3.000 kreveta.

Zadatak Vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležajeva, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su i na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, zatim obezbeđenju zdravstvenih centara i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Takođe, kako se navodi, pripadnici Vojske Srbije su angažovani i na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor za naše građane koji dolaze iz inostranstva, obezbeđenju prihvatnih i centara za azil i većeg broja socijalnih ustanova za odrasla i stara lica.
Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: