Naređenje za kruzere: Ostanite na moru

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država naložila je svim kruzerima u vodama SAD da ostanu na moru zbog epidemije koronavirusom, prenosi AP.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

16:42

Naređenje za kruzere: Ostanite na moru
Ilustracija: Depositphotos/ ml12nan

Ostanak brodova na moru mogao bi da bude produžen na neodređen period tokom trajanja epidemije. Putnici koji budu bili u kritičnom stanju biće prebačeni na kopno, u zemlje u kojima su kruzeri registrovani.

Dokument koji sadrži navedene propise objavljen je 29. marta i odnosi se na sve brodove u vodama SAD koji mogu da prevezu više od 50 putnika. Tim aktom se zahteva od svih brodova koji se nalaze u vodama SAD da prijave broj bolesnih i umrlih od koronavirusa. U normalnim okolnostima putnici ili osoblje koji se razbole, a da njihove zdravstvene probleme ne može da reši tim lekara na brodu, bivaju prebačeni na kopno, u bolnicu, radi daljih lekarskih pregleda. Prema novim pravilima, kruzeri koji imaju bolesne putnike moraće da se konsultuju sa Obalskom stražom koja će sada odlučivati o tome da li će ti putnici ostati na brodu ili će biti poslati na lečenje. Ukoliko to ne bude krajnje neophodno, biće propisan ostanak tih putnika na brodu na neodređen period. Putnici u kritičnom stanju moći će da budu prebačeni na kopno ukoliko kruzer obezbedi transport bolesnika i bolničko mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: