Dodik pisao Đukanoviću: Poziv u Potočare poslao je Džaferović bez mog znanja

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poslao je danas pismo predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE Stephanie LEcocq
Foto: EPA-EFE Stephanie LEcocq

Dodik je pismom obavestio Đukanovića da mu je pozivnicu da prisustvuje komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula ove godine samoinicijativno uputio bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović.

On je naveo da se o tome nikada nije razgovaralo na sednici Predsedništva, te ono "tim povodom nije ni zauzelo stav", napisao je Dodik u pismu Đukanoviću.

On je ocenio da je slanjem pozivnice Džaferović zloupotrebio funkciju i instituciju Predsedništva BiH i time obmanuo i državnike i ambasadore na čije adrese su pozivnice upućene.

"Kvalifikacije tragičnih događaja u Srebrenici, koje je izneo Džaferović u svom pozivnom pismu, a koje ste i vi na isti način izneli, apsolutno su neprihvatljive, jednostrane i sigurno ne doprinose procesu pomirenja", napisao je Dodik u pismu crnogorskom predsedniku.

Ocenio je da se Đukanović svojim stavovima "svrstao na stranu isključivo predstavnika jednog naroda" i da je, "mešajući se u unutrašnja pitanja BiH, dodatno narušio ionako složene unutrašnje odnose u BiH".

strana 1 od 146 idi na stranu