"To je bio apel upozorenja" VIDEO

Beograd -- Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da lekari na jučerašnjoj konferenciji nisu odgovarali na pitanja novinara jer su time želeli da pošalju apel upozorenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

To je bila reakcija budući da je juče od posledica koronavirusa preminulo sedam osoba.

Kon je rekao da su se na taj način solidarisali sa direktorom Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goranom Stevanovićem, koji je na jučerašnjoj konferenciji izneo podatke o broju preminulih.

"Juče se desilo da smo se solidarisali sa doktorom Stevanovićem. To je suština…Nemam nameru uopšte da se pravdam. Time smo poslali apel upozorenja", rekao je Kon danas na konferenciji u Palati Srbija.

Na opasku novinara da je posle jučerašnje konferencije gostovao na jednoj privatnoj televiziji i pitanje da li je to fer prema građanima koji svakodnevno slušaju konferencije u 15 sati u vezi sa koronavirusom, rekao je da je ta televizijska emisija bila ranije planirana.

Kon je podsetio da je juče od posledica koronavirusa stradalo sedam osoba, što je najveći broj umrlih u jednom danu od kako se naša zemlja bori sa tim virusom i dodao da je to nešto što treba da se razume.

"Nemam nameru uopšte da se pravdam. Time smo poslali apel upozorenja", poručio je Kon.

strana 1 od 179 idi na stranu