"Zaraženo devet zdravstvenih radnika, jedan lekar je preminuo"

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić izjavio je da je na koronavirus pozitivno 9 zdravstvenih radnika te ustanove, a jedan lekar je preminuo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty/LaurenDeCicca
Ilustracija: Getty/LaurenDeCicca

Petoro se nalazi na lečenju u klinikama u Beogradu, dok su ostali iz te regionalne ustanove na kućnom lečenju.

"Inficirani lekari i medicinske sestre - tehničari, zaraženi su kontaktom van bolnice", rekao je Gajić ćuprijskoj TV Pomoravlje.

On je precizirao da je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović" i KBC "Zemun" troje lekara, dok je jedan lekar u kućnoj izolaciji.

Dvoje medicinskih tehničara - sestara takođe su na lečenju u beogradskim klinikama, a ostali su na kućnom lečenju i pod nadzorom.

Preminuli lekar je iz Paraćina, radio je na Odeljenju urologije Opšte bolnice u Ćupriji i imao je srčano vaskularnih problema.

"Prema osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima preduzete su mere, uzeto je 26 bioloških uzoraka i očekuju se rezultati", rekao je Gajić i dodao da te osobe "nemaju zdravstvenih tegoba i osećaju se dobro".

"Većina inficiranih lekara i sestara tehničara, u epidemiološkoj anketi se izjasnilo da su se zarazili kontaktom van bolnice, u kontaktu sa povratnicima iz inostranstva ili mestima koja nemaju veze sa zdravstvenom ustanovom", rekao je Gajić.

strana 1 od 179 idi na stranu