Bugarska ukida obavezno nošenje zaštitnih maski

Bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev izjavio je danas da se ukida mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim i otvorenim prostorima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.03.2020.

16:26

Bugarska ukida obavezno nošenje zaštitnih maski
Ilustracija: Getty images/ Tomohiro Ohsumi

Kako je rekao, ta mera uvedena je u ponedeljak radi sprečavanja širenja novog koronavirusa, međutim zbog nepostojanja javnog konsenzusa ta mera ostaće samo preporuka, prenosi BTA.

Prema njegovim rečima, Bugarska će kupiti milion Ffp2 ili Ffp3 maski koje će distribuirati regionalnim službama kako bi ih dobile i osobe koje ne mogu da kupe maske. Ananijev je dodao da će naredne tri nedelje domaća proizvodnja zaštitne odeće i maski biti prioritet i da Bugarska neće više zavisiti od drugih zemalja, a da će sve proizvedene maske odmah biti distribuirane pre svega lekarima i zdravstvenim radnicima. Ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov izjavio je da je zabrana posećivanja parkova i okupljanja više od dve osobe prekršena više od 400 puta, a da je zabeleženo i kršenje karantina. Govoreći o mogućem praćenju podataka o kretanju pomoću mobilnih telefona, Marinov je rekao da bi, prema zakonskim propisima o vanrednim situacijama, ta mera mogla da se primeni kada određena osoba odbije da poštuje karantin. Tada bi se pomoću mobilnog telefona otkrila lokacija vlasnika praćenog uređaja, a te informacije bi se prosledile sudu u roku od 24 sata, rekao je Marinov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: