Đurić: Takse nisu ukinute; Priština nastavlja da se poigrava

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić izjavio je da Aljbin Kurti nije ukinuo takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2020.

22:32

Đurić: Takse nisu ukinute; Priština nastavlja da se poigrava
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ ARHIVSKE FOTOGRAFIJE/ bs

Đurić je pozvao javnost da ne naseda na lažne vesti.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je objavio je večeras da je Vlada Kosova donela odluku o ukidanju takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i uvođenju mera reciprociteta samo u odnosu na Srbiju. "Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini (Kurti) najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu, koje naziva reciprocitetom", naveo je Đurić u pisanoj izjavi. Đurić je rekao da Priština nastavlja da se "poigrava" tim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu te da je ta odluka "predstava" namenjena delu međunarodne zajednice. Ocenio je da se tom odlukom situacija između Srbije i Kosova "ne deeskalira" i ne vraća na stanje pre uvođenja "anticivilizacijskih taksi" na robu iz centralne Srbije, već se, kako je rekao, na "perfidan način" uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe. "Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: