Nova 44 slučaja u Severnoj Makedoniji, dvoje umrlo

U Severnoj Makedoniji su umrla još dva obolela od koronavirisa, pa je ukupan broj umrlih od te zaraze porastao na devet, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Izvor: Beta

Utorak, 31.03.2020.

16:12

Nova 44 slučaja u Severnoj Makedoniji, dvoje umrlo
Ilustracija: Getty Images/Emanuele Cremaschi

U Klinici za infektivne bolesti u Skoplju su od kovida 19 umrli 45-godišnji muškarac iz Kumanova i 78-godišnjak iz Debra.

Kumanovac je imao i dijabetes, atrijalnu fibrilaciju, hipertenziju i gojaznost, a pacijent iz Debra hronični opstruktivni bronhitis (HOB) i hipertenziju i primao terapiju za oba hronična oboljenja.

U Severnoj Makedoniji su u poslednja 24 časa potvrđena 44 nova slučaja koronavirusa, tako da je do sada dijagnostikovano ukupno 329 obolelih od kovida 19, navodi se u saopštenju.

Po gradovima, u Kumanovu ima 23 novozaražena, u Skoplju 11, u Tetovu četiri, u Bitolju tri, Strugi dva i u Prilepu jedan oboleo.

U Skoplju je do sada registrovano ukupno 175 zaraženih, u Debru i u Kumanovu po 47, u Štipu 14, u Tetovu i Prilepu po 10, u Strugi sedam, Velesu šest, Bitolju četiri, Ohridu tri, Kavadarcima dva, i po jedan zaraženi u Gostivaru, Krivoj Palanki, Strumici i Đevđeliji.

U Severnoj Makedoniji je u poslednja 24 časa obavljeno 329 testova na koronavirus, a ukupno do sada 3.518.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: