Kršenja samoizolacije se nastavljaju, u pritvoru 137 osoba

Broj pritvorenih zbog kršenja mere samoizolacije i dalje raste, iako nadležni stalno apeluju na povratnike iz inostranstva da ostanu kod kuće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/suwannar1981. gmail.com
Ilustracija: Depositphotos/suwannar1981. gmail.com

Trenutno je u pritvoru 137 osoba, i u proseku se svakodnevno u poslednjih nekoliko dana taj broj povećava za šest do 10 novih pritvorenika.

Svi oni smešteni su u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, jer nisu poštovali meru sanitarne inspekcije na graničnim prelazima i nisu ostali u svojim kućama u izolaciji do 28 dana.

Sve njih očekuju onlajn suđenja - Skajpom, i kazne do tri godine zatvora zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U posebnom pritvoru u Vršcu su trenutno pritvorena 46 lica, u Požarevcu 62, a u Pirotu 29 lica, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

U petak su donete prve prvostepene presude protiv tri osobe optužene zbog kršenja samoizolacije, a nova onlajn suđenja očekuju se i ove sedmice.

Osuđenima su izrečene kazne od dve, dve i po i tri godine zatvora i produženi su im pritvori do pravosnažnosti presuda, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.

strana 1 od 136 idi na stranu