Naređena hitna provera svih domova za stare u Beogradu FOTO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić dao je hitan nalog Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da uspostavi kontakt sa svim privatnim domovima na teritoriji Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

15:48

Naređena hitna provera svih domova za stare u Beogradu FOTO
Ilustracija: Getty Images/Scott Olson

Ta naredba je doneta kako bi se dobile informacije o stanju u njima, iako je država u vanrednom stanju i iako privatni domovi za stara lica nisu u nadležnosti države.

On je to napisao na svom nalogu na Fejsbuku, nakon informacija o stanju u privatnom domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu, za koje kaže da su ga veoma potresle.

"Taj izveštaj će odmah biti prosleđen premijerki Brnabić sa kojom sam se čuo povodom ovog slučaja. Odmah će reagovati sve nadležne službe. Prema informacijama koje ima grad, u Beogradu ima oko 90 licenciranih domova za seniore", rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da je prioritet zaštita starih lica, kako onih koji su u svojim kućama, tako i onih koji su domovima za seniore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: