Načelnik Generalštaba: Koronavirus opasan po bezbednost građana i države

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je da koronavirus predstavlja veliku opasnost i da može da ugrozi bezbednosti naroda i države.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2020.

15:14

Načelnik Generalštaba: Koronavirus opasan po bezbednost građana i države
Foto: EPA Philipp Guelland

On je kazao da su pripadnici vojske, bez obzira na veliki rizik, obavezni da odgovore na taj izazov kao stub bezbednosti društva.

"Ovo je vreme kada su disciplinovanost u ponašanju i sposobnost da se istrpe teškoće od presudnog značaja u prevladavanju ove pošasti. Ne plašite se gubitaka, njih će biti, ali našim angažovanjem možemo učiniti da ne budu uzaludni", naveo je Mojsilović u pismu pripadnicima VS.

On je dodao da je velika odgovornost i obaveza u ovakvoj situaciji naročito izražena kod komandnog kadra, posebno komandira osnovnih jedinica.

"VS ima snagu i kapacitet, ima najbolju organizaciju, odvažne i hrabre ljude koji sebe nikada nisu štedeli zarad višeg cilja. U tom smislu, psihička spremnost naših pripadnika za realizaciju dodeljenih zadataka je od presudne važnosti. Naš je narod navikao da u vreme najvećih kriza oslonac traži u svojoj vojsci. Mnoge oči biće uprte u vojnika, a njegov stav uliće narodu snagu da istraje u ovoj borbi", dodao je on.

Mojsilović je naveo da pripadnici VS ne smeju biti izvor širenja straha i panike, već svojim ličnim primerom, stručnošću i sposobnošću vođenja dodeljenog ljudstva, moraju u svakom trenutku demonstrirati samopouzdanje, stabilnost i odlučnost.

"Tu snagu delite sa svojim kolegama, svojim porodicama, svojim prijateljima, komšijama. Budite oličenje stava da ne postoji teškoća koja se ne može prevladati i prihvatiti. Budite kao vaši preci, učinite sve za svoju zemlju i generacije koje dolaze. Samo hrabri, disciplinovani i požrtvovani možemo sačuvati našu Srbiju za našu decu. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!", navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: