Netanjahu ostaje u samoizolaciji, stigli rezultati na covid 19

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu negativan je na koronavirus.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

20:33

Netanjahu ostaje u samoizolaciji, stigli rezultati na covid 19
EPA-EFE/ YONATAN SINDEL

Rezultat je testiranja, koje je izvršeno danas, nakon što se on povukao u samoizolaciju kada je saznao da njegova savetnica pozitivna na covid 19.

Netanjahuov portparol Ofir Gendelman izjavio je da će izraelski premijer ipak ostati u samoizolaciji, dok mu izraelsko Ministarstvo zdravlja ne izda nove instrukcije.

Gendelman je dodao da su, pored Netanjahua, i članovi njegove porodice negativni na koronavirus, preneo je Rojters.

Britanska agencija podseća da je, prema propisima koje je izdalo izraelsko Ministarstvo zdravlja, osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim od kovida dužna da provede 14 dana u samoizolaciji.

Vest o tome da je savetnica Rivka Paluh zaražena koronavirusom izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen.

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu.

Izraelski mediji navode da je Rivka Paluh bila na sednici parlamenta prošle nedelje, kojoj je prisustvovao i Netanjahu, kao i opozicioni poslanici.

Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona srela sa Netanjahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu.

U Izraelu je do sada potvrđeno 4.695 zaraženih koronavirusom i 16 smrtnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: