Savetnica izraelskog premijera pozitivna na koronavirus

Savetnica izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, s kojom se premijer sastao u četvrtak, pozitivna je na koronavirus, saopštili su izraelski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.03.2020.

09:55

Savetnica izraelskog premijera pozitivna na koronavirus
Ilustracija: Getty images/ Justin Sullivan

Vest o tome da je savetnica Netanijahua, Rivka Paluh, zaražena korona virusom izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen, prenosi Tajmz of Izrael.

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu. Iz kabineta Netanijahua rekli su za medije da će postupati u skladu sa smernicama Ministarstva zdravlja, što verovatno znači da će premijer i drugi pomoćnici ili poslanici morati da se podvrgnu 14-odnevnom karantinu. "Reagovaćemo u skladu sa direktivama Ministarstva zdravlja", rekao je neimenovani zvaničnik, koji je objavio da je savetnica zaražena, prenosi Rojters. Izraelski mediji navode da je Paluh bila na sednici parlamenta prošle nedelje, kojoj je prisustvovao i Netanijahu, kao i opozicioni poslanici. Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona susrela sa Netanijahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu. Netanijahu je iz predostrožnosti testiran na korona virus 15. marta, a rezultat je bio negativan, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: