Danas 3 nova smrtna slučaja, ukupno 16 VIDEO

Počela je konferencija za medije povodom novih podataka o koronavirusu u Srbiji. Pratite uživo na TV B92 i portalu B92.net.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

13:00

Default images

Danas su se dogodila tri nova smrtna slučaja, rekao je dr Kon na početku konferencije.

Na respiratoru se nalaze 62 pacijenta.

Broj pozitivnih slučajeva opada, ali prema rečina dr Predraga Kona, ne smemo se opustiti.

"Svakako da jeste dobro, ali se ne usuđujem da kažem da je to pouzdan znak, jer je tek dva dana, bilo bi idealno da se nastavi", kaže dr Kon.

U Srbiji je situacija bolja nego što je u ovom periodu - u 25. danu bilo u Italiji.

"Već je četvrta nedelja prošla, a sa umerenim optimizmom mogu da kažem da nije loše", kaže dr Kon.

U narednom vremenskom periodu očekuje se smanjenje kašnjenja rezultata.

Najviše pacijenata je u uzrastu od 25 do 55 godina, posebno u Beogradu - u uzrastu radno aktivnih. Dr Kon navodi i da je do sada umrlo 9 osoba muškog pola i 7 ženskog pola, dok je procenat smtnosti 2,04 posto.

Na pitanje kako se komentariše smanjenje plata medicinskim radnicima koji se nalaze u izolaciji, dr Kon navodi da to ne bi trebalo on da komentariše.

"Ukoliko se izloženost desila na radnom mestu, sigurno da ne može da bude umanjena plata", dodaje dr Darija Kisić Tepavčević, ali objašnjava i da sve zavisi od pojedinačnih slučajeva.

"Svi moraju da budu oprezni, nov je virus, nemamo kolektivni imunitet", navodi dr Ivana Milošević i kaže da gojaznost jeste jedan od faktora rizika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: