"EU će se suočiti sa kritičkom diskusijom i raspravom"

EU će, nakon prevazilaženja krize u vezi sa epidemijom koronavirusa, morati da se suoči s "kritičkom diskusijom i raspravom", najavio je Sebastijan Kurc.

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

12:10

EPA-EFE/ Antonio Bat/ arhiva

"Ne može biti da smo dve nedelje bili potpuno prepušteni sami sebi i da smo morali da se borimo da kamioni sa unpared plaćenom robom i potrebnim zaštitnim maskama stoje na nemačkoj granici, a ujedno se kritikuju naše kontrole na granici sa Italijom", kazao je austrijski kancelar u intervjuu za bečki dnevnik "Kronen cajtung“.

Na pitanje da li je bio prepadnut kada je shvatio dimenzije krize, kazao je da za to nije bilo vremena. "Sve je išlo tako brzo", objasnio je Kurc. Istakao je da uvođenje drastičnih mera nije bilo pitanje hrabrosti, već neophodnosti. "Nije bilo alternative i zato smo bili odlučni. To što su u tom trenutku mnogi još govorili da to nije ništa drugo od gripa i što su imanjivali opasnost, nije baš olakšalo stvari. Moram reći da se radilo o snažnom aktu, jer je bilo mnogo suprostavljanja”, ukazao je Kurc, dodajući da protivljenje nije došlo od stane privrede, i da ne želi da ukazuje ko se suprostavljao. Rekao je i da ne nosi zaštitnu masku, ali i da za njega važi svakodnevno merenje temperature na ulazu u vladu. Ocenio je i da će posledice ove krize biti daleko gore od one 2008.godine, zato što predstavlja veliko opterećenje po privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: