Propao plan Amerike: Talibani odbili da pregovaraju sa Avganistancima

Talibani će odbiti da pregovaraju s timom koji je predložila vlada u Kabulu, saopštio je danas predstavnik te pobunjeničke grupe Zabuhulah Mudžahid.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.03.2020.

15:20

Propao plan Amerike: Talibani odbili da pregovaraju sa Avganistancima
Foto: Deposit/Zabelin

Zbog toga će biti stopirano dalje sprovođenje mirovnog sporazuma koji je nedavno potpisan sa zvaničnim Vašingtonom, javlja Rojters.

Mudžahid je odluku talibana obrazložio zamerkom da pregovarački tim avganistanske vlade nije reprezentativan, jer nema predstavnika svih frakcija.

Vlada u Kabulu je sinoć saopštila sastav svog 21-članog pregovaračkog tima, koji je pohvalio specijalni američki izaslanik Zalmaj Halilzad i nazvao ga "inkluzivnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: