Makron: Evropa ne sme da bude sebična

Francuski predsednik Emanuel Makron založio se danas za budžetsku solidarnost u EU u borbi protiv koronavirusa i istakao da "Evropa ne sme da bude sebična".

Izvor: B92

Subota, 28.03.2020.

10:26

Makron: Evropa ne sme da bude sebična
Foto: EPA-EFE Charles Platiau

On je u intervjuu za vodeće italijanske dnevne listove upozorio da trenutna kriza ne može da bude prevaziđena bez evropske solidarnosti u smislu zdravlja i budžeta, prenosi italijanska La Stampa.

On je istakao da je Francuska uz Italiju.

"Francuska je tu kako bi pomogla Italiji. Onošto me brine je bolest svakog coveka, a ako ne pokažemo solidarnost, Italija, Španija ili neko drugi bi mogao svojim evropskim partnerima reći: gde ste bili kad smo bili na frontu? Ne želim sebičnu i podeljenu Evropu", naglasio je Makron.

Ističući da se puno govori o kineskoj i ruskoj pomoći Italiji, on je postavio pitanje zašto niko ne kaže da su Francuska i Nemačka isporučile Italiji dva miliona maski i desetine hiljada zaštitnih odela.

Rekao je da to možda nije dovoljno, ali je da ipak neki početak.

"Ne smijemo dozvoliti da budemo zatrovani onim što naši međunarodni partneri i konkurenti kažu", rekao je francuski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: