Asad i princ prestonaslednik Abu Dabija razgovarali prvi put od 2011.

Sirijski predsednik Bašar el Asad i princ prestolonaslednik Abu Dabija, Muhamed bin Zajed al Nahjan razgovarali su danas o pandemiji koronavirusa.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
 EPA-EFE/ALEXEY DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
EPA-EFE/ALEXEY DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Ovo je izvestila sirijska agencija Sana i dodala da je to prvi razgovor od početka rata u Siriji 2011. godine.

Pozivajući se na Asadov kabinet, Sana je prenela da su predsednik Sirije i Bin Zajed al Nahjan razgovarali o posledicama koronavirusa, i dodala da je princ prestolonaslednik Abu Dabija preneo "podršku Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) sirijskom narodu tokom vanrednih okolnosti".

Bin Zajed al Nahjan na Tviteru je potvrdio da je razgovarao sa Asadom i dodao da su UAE spremni da pomognu sirijski narod.

UAE su posle sedam godina prekinutih diplomatskih odnosa, ponovo otvorili u decembru 2018. godine svoju ambasadu u Damasku.

Arapski svet je krajem 2011. godine opozvao svoje ambasadore iz Damaska u znak protesta zbog represije prodemokratskih demonstracija u Siriji. Kasnije su neke od tih arapskih zemalja podržale sirijsku opoziciju u egzilu kao i oružane pobunjenike.

Sirija, razorena u devetogodišnjem ratu, ima pet osoba zaraženih korona virusom. Međunarodne humanitarne organizacije strahuju od "katastrofe" u slučaju širenja epidemije u toj zemlji.

strana 1 od 523 idi na stranu