Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj

Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici prema Grčkoj u nadi da će stići do Evrope u vreme epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.03.2020.

15:45

Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj
Ilustracija: Depositphotos/ efks

Ovo je izvestila turska državna novinska agencija Anadolija.

Migranti koji su čekali na graničnom prelazu u provinciji Edirne, autobusima su prevezeni do državnih pansiona, gde će biti smešteni u karantin, preneo je Rojters.

Oni će po isteku karantina bili prebačeni u druge regione Turske, javila je turska agencija.

Anadolija nije izvestila koliko je ljudi prevezeno sa pograničnog područja, ali se procenjuje da ih je 2.000 boravilo u improvizovanom kampu u blizini granice.

U Turskoj je do sada bilo 75 smrtnih slučajeva od koronavirusa i 3.629 zaraženih.

Za sada se ne zna da li je neko od migranata koji su se nalazili na granici prema Grčkoj zaražen koronavirusom.

Grčka je pozdravila razvoj događaja kao važnu stvar za Grčku i Evropu, pohvalivši sposobnost vlasti da očuva kopnene i morske granice.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis, govoreći tokom telekonferencije sa ministrima o situaciji na granici, rekao je da su grčke vlasti utvrdile da je improvizirani kamp izgleda demontiran i da su oni koji su bili na granici Evros preseljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: