Vučić: Nismo oteli respiratore Crnoj Gori, poklonićemo pet VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u na konferenciji za medije odgovorio na na optužbe Crne Gore da je Srbija otela tri respiratora.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 27.03.2020.

18:24

Vučić: Nismo oteli respiratore Crnoj Gori, poklonićemo pet VIDEO
EPA-EFE Koca Sulejmanovic

"Nismo oteli nijedan respirator niti smo ikada uzeli bilo kome, na tržistu smo ih kupili kao savestan kupac što je čak i njihova posrednička kompanija javno saopštila", rekao je Vučić.

On je kazao da je Srbija spremna da crnogorskoj vladi pokloni tri respiratora, kao i da je spremna da na molbu predstavnika Srba u Crnoj Gori Andrije Mandić, odmah isporuči po jedan respirator za Pljevlje i Bijelo Polje.

Dodao je da je Srbija u prethodne dve nedelje isporučila više od 40 hiljada tona hrane.

"Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, isa Srbima i sa Crnogorcima, želimo da imamo najbolje moguće odnose i ne želimo da nas bilo čiji vladini službenici svađaju i govore da Srbija ima loš odnos, prema Crnoj Gori", naglasio je Vučić.

Zaključak da je Srbija konfiskovala repsiratore, to je notorna laž, istakao je Vučić.

"Nek sami objašnjavaju građanima zašto im je ta laž bila potrebna. Mi ćemo im proslediti tri respiratora i još dva za sever. Mogu i da odbiju kako hoće", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: