"Bilo bi kada bi sve zemlje primenile Putinove mere"

Bilo bi dobro kada bi sve zemlje obratile pažnju na mere u suzbijanju koronavirusa kakve je najavio predsednik Rusije Vladimit Putin u svom obraćanju naciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

21:33

Ilustracija: Getty images/ Chip Somodevilla

To je poručila predstavnica Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji Melita Vujnovič.

"Htela sam da kažem juče: da zamolimo Vladimira Vladimiroviča da se obrati pred SZO, svim zemljama", rekla je ona, prenosi TAS S. Prema njenim rečima, SZO je godinama upozoravala da borba protiv globalnih epidemija nije samo zdravstvena nega već podrazumeva i socijalne i ekonomske mere koje je Putin, kako kaže, jasno najavio. Ona je dodala da je izveštaj odmah predstavila zvaničnicima SZO koji su "bili iznenađeni" Putinovim obraćanjem. Takođe je istakla da SZO prati prakse i strategije koje primenjuju zemlje i dodala da SZO može da izvuče pouke iz ruskog iskustva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: