Mediji: Papa negativan na testu za koronavirus

Vatikan -- Papa Franja je negativan na testu za koronavirus, prema današnjim navodima dva italijanska lista.

Izvor: Beta
Podeli
Tajug/AP Photo/Andrew Mediccini
Tajug/AP Photo/Andrew Mediccini

Prema listovima Mesađero (Messagero) i Fato Kotidijano (Fatto Quotidiano), papa je testiran juče, kada je prijavljeno da je zaražen sveštenik koji već godinama živi u istoj rezidenciji u kojoj i papa.

Test na virus urađen je za sve osobe koje rade u toj rezidenciji Kući Svete Marte, posebno su testirani lični sekretari pape. Svi testovi su negativni, napisali su listovi pozivajući se na interne izvore iz Vatikana.

Podatak nije zvanično potvrdio Vatikan, koji nije komentarisao ni prvo testiranje pape na koronavirus početkom meseca kada je papa Franja imao kijavicu i kašalj i otkazao prethodne obaveze.

Prema sajtu Vatikan insajder i listu Stampa, papa je već neko vreme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga prati svuda gde se kreće. On više ne jede u zajedničkoj prostoriji rezidencije nego u svom apartmanu i njegovo okruženje stalno je opremljeno sredstvima za dezinfekciju.

Papa je danas održao jutarnju misu u maloj kapeli u svojoj rezidenciji. On je u molitvi ukazao da u ovim danima patnje ima mnogo straha, među starim, koji su sami u domovima ili bolnicama ili svojim kućama, među radnicima bez stabilnog posla, među brojnim ljudima koji služe društvu i koji doprinose da društvo živi, i pomolio se Bogu da pomogne ljudima da imaju poverenje, da trpe i nadvladaju svoje strahove.

strana 1 od 523 idi na stranu