"Izaći ćemo iz krize mnogo pre 2-3 meseca"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će se situacija sa virusom covid-19 poboljšati i pre nego za dva-tri meseca.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Pojedine zemlje kažu da će rat, a tako ga zovu, protiv koronavirusa dugo trajati, ali sigurno ćemo izaći iz ove situacije i mnogo ranije", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poslovne zajednice, prenosi Tas.

Putin je tako odgovorio na opažanje jednog od učesnika sastanka da bi kriza mogla da traje dva do tri meseca.

"Ova prognoza uopšte ne izgleda loše", rekao je Putin uz osmeh.

Situacija nastala zbog pandemije novog korona virusa sigurno će se popraviti u Rusiji, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

"Situacija će se promeniti. Sigurno će se popraviti 100 odsto. To zavisi od uspešnosti našeg zajedničkog rada", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima poslovne zajednice, prenosi TAS S.

Kako je naveo, svi građani koji besplatno koriste sadržaj, nove ideje i ponude poslovne zajednice, sigurno će ostati njihovi klijenti.

Putin je dodao da je ubeđen da će jake mere uvedene radi sprečavanja korona virusa ubrzati borbu protiv virusa.

"Mere su neophodne i privremene. Što su mere jače i efikasnije, biće kraći period restrikcija", rekao je Putin.

On je rekao da je u sektoru kulture, budući da su zatvorena pozorišta, bioskopi, galerije, veoma teško, ali da se treba ugledati na druge zemlje koje su osnovale posebne fondove za pomoć ovoj delatnosti.

strana 1 od 523 idi na stranu