Oglasio se Kurti: Bio je to neophodan pad FOTO

Kosovski premijer Aljbin Kurti je, u reakciji na obaranje svoje vlade, rekao da je to bio neophodan pad zarad potrebnog uzdizanja, jer će posle toga pobediti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.03.2020.

14:45

Oglasio se Kurti: Bio je to neophodan pad FOTO
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

"Dakle, budućnost je naša, dok ćemo izbeći tragediju" , napisao je Kurti na Fejsbuku.

Rekao je da je dobro da se jučerašnja sednica parlamenta Kosova dobro zapamti, a da će njegov pokret Samoopredelenje ipak pobediti.

"Ova Skupština ne veruje ovoj Vladi jer je podložna svakoj vlasti kao takvoj. Tačno je sinoć rekao profesor Enver Hasani nepoverenje je bilo konjunkturno. Kada demokratsko predstavljanje padne pod političkom konjunkturom, otuđenje postaje norma", napisao je Kurti.

"Svrha izglasavanja nepoverenja nije bilo svrgavanje vlade, već slabljenje vlade. A to je podstakla poruka (izaslanika SAD Ričarda) Grenela: na Kosovu je preko 80 poslanika spremnih da rizikuju živote građana samo da prođe predsednička razmena (teritorija)", naveo je Kurti.

Rekao je da će nastaviti da radi kao šef vlade u ostavci, koja je na dužnosti, a ne kao predvodnik neke vanredne "prinudne vlade".

"Prvo se moramo zajedno boriti protiv pandemije Covid-19. Iznad svega, budimo uz narod, govoreći im da je Kosovo naš dom", napisao je Kurti.

Skupština Kosova je sinoć sa 82 glasa za, 32 protiv i 1 uzdržanim glasom opozvala Vladu Kurti. Zahtev za opoziv je podneo DSK koji je bio koalicioni partner vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: