"Poštujte mere Vlade Srbije, Albanci se bave politikom a ne zdravljem" VIDEO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici obezbeđeno 430 ležajeva ako dođe do širenja virusa korona.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2020.

09:34

Default images

Đurić je za vesti Prve TV kazao da je organizovan i dolazak više lekara i medicinskih sestara na sever Kosmeta.

"Obezbeđeno i 1.677 ležajeva u Studentskom centru", rekao je Đurić i dodao da postoji tačan plan gde će zaraženi virusom korona biti lečeni poput bolnice u Gračanici i mestu Pasijane.

On je apelovao na Srbe na severu Kosova i Metohije da poštuju mere koje je donela Vlada Srbije i da poštuju policijski čas, odnosno zabranu kretanja posle 17 časova.

"U albanskim sredinama se ljudi bave politikom, stranačkim deobama, efemernim pojavama. Zato sam veoma zabrinut da albanske sredine mogu postati žarišta", upozorio je Đurić.

Đurić je savetovao političke predstavnike Srba da se ne mešaju u albanske sukobe na Kosmetu.

"Mislim da je važno da se Srpska lista ne upliće u albansko-albanske odnose", poručio je on.

Prema Đurićevim rečima, Vlada Srbije je preduzela ogromne napore da obezbedi normalno snabdevanje i funkcionisanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji uprkos zatvorenim granicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: