Crnogorski mediji: Srbija zaplenila respiratore, pa Srbija nije zaplenila respiratore

Srbija nije zaplenila respiratore, koji je trebalo da budu isporučeni Crnoj Gori, piše podgorička Pobjeda.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2020.

14:51

Crnogorski mediji: Srbija zaplenila respiratore, pa Srbija nije zaplenila respiratore
Depositphotos/xload

Pozivajući se na svoja saznanja list piše da respiratori koji je trebalo da budu isporučeni Crnoj Gori nisu zadržani na granici sa Srbijom.

Prema informacijama iz Uprave carina Srbije, respiratore koje je poručio Fond za zdravstvo, a koji nisu plaćeni avansno švedskoj kompaniji, kupila je firma iz Srbije za donaciju Kliničko-bolničkom centru te zemlje, preneo je podgorički portal Analitika.

Direktor Fonda za zdravstvo Sead Čirgić kazao je ranije Vijestima da su od pet respiratora, koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

Čirgić je i Pobjedi jutros kazao da Crna Gora neće moći da računa na tri respiratora koja je Fond naručio jer su oni zbog odluke Vlade Srbije ostali u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: