Let iz Londona vraća naše državljane, avion koji se uputio u Los Anđeles humanitarnog karaktera

Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić danas će organizovati let za London, koji će dovesti naše građane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.03.2020.

11:14

Let iz Londona vraća naše državljane, avion koji se uputio u Los Anđeles humanitarnog karaktera
Foto: Getty Bruce Bennett

Oni su zbog blokade saobraćaja, prouzrokovane pandemijom kovida 19, ostali na međunarodnim aerodromima, kaže za Tanjug potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Ranije danas ministarka Zorana Mihajlović je rekla da avion za Los Anđeles ide po naše građane, što, međutim, nije tačno.

Taj let je rezervisan za američke državljane koji se trenutno nalaze u Srbiji. Ambasada SAD u Srbiji sinoć je uputila poziv zainteresovanima da se besplatno vrate u SAD avionom "Er Srbije".

Portal Tango Siks, navodi da će ovaj let biti iskorišćen kako bi se u Srbiju vratila medicinska pomoć iz SAD.

"U podne poleće avion za Los Anđeles po naše građane koji će ih vratiti u Srbiju sutra popodne. Danas oko 14 sati poleće avion Er Srbije za London koji treba da vrati više od 120 naših građana koji su ostali na tamošnjem aerodromu", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je precizirano iz ministarstva, let za Los Anđeles je humanitarnog karaktera.

Mihajlovićeva je dodala da je noćas na beogradski aerodrom sleteo avion koji je dovezao 111 naših državljana među kojima je bila i jedna beba iz Larnake i Soluna.

Odleteo avion za London

Avion Er Srbije odleteo je u 11.15 sati po naše građane u Londonu, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

Avion treba da sleti na aerodrom Hitrou posle 14 sati i vrati 120 naših građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: