Dve žrtve koronavirusa u Rusiji

Dve starije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus umrle su u Moskvi, objavile su zdravstvene vlasti ruskog glavnog grada.

Izvor: Avaz.ba

Sreda, 25.03.2020.

23:33

Dve žrtve koronavirusa u Rusiji
Ilustracija: EPA/ Christian Bruna

Za sada nisu precizirale tačan uzrok smrti.

"Potvrđeno je da su pacijenti stari 88 i 73 godine imali upalu pluća i popratne tegobe", dodaje se u saopštenju krizne jedinice moskovskog zdravstvenog centra.

Do sada u Rusiji nije službeno potvrđena nijedna smrt direktno povezana s koronavirusom, a ima 658 zaraženih, prema poslednjim podacima sanitarnih vlasti.

U utorak je jedna 69-godišnjakinja, za koju se sumnja da je bila zaražena novim koronavirusom, umrla u jednoj moskovskoj bolnici specijalizovanoj za lečenje te bolesti. Krizna jedinica je precizirala da je ona preminula u terminalnoj fazi raka i da je njen test na koronavirus bio negativan.

Moskva je navela da je došlo do kretanja krvnog ugruška u plućnoj arteriji pa se njezina smrt ne smatra povezanom s Covidom-19.

Mnogi sumnjaju u transparentnost rada ruskih vlasti u upravljanju krizom i spominju mogućnost minimalizovanja težine situacije, prenosi portal Avaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: