Broj zaraženih u Americi prešao 55.000: Postoje mesta gde bi virus mogao da divlja

U Sjedinjenim Američkim Državama broj zaraženih se ubrzano povećava i prešao je 55.000, dok je broj smrtnih slučajeva blizu 800.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

17:23

Broj zaraženih u Americi prešao 55.000: Postoje mesta gde bi virus mogao da divlja
Ilustracija: EPA-EFE/ Julien de Rosa

Visokorangirani savetnik Bele kuće Erik Julend najavio je ogroman ekonomski sporazum vredan dva biliona dolara, preneo je AP.

Plan će podržati preduzeća tokom krize, a domahinstva će dobiti jednokratnu pomoć od 1.200 dolara po odrasloj osobi i 500 dolara po detetu. Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da bi voleo da se zemlja otvori i rado iščekuje Uskrs 12. aprila, ali je njegova izjava u suprotnosti sa pozivima zdravstvenih zvaničnika da se pooštre ograničenja kretanja ljudi. Naučnici i drugi američki političari upozorili su da najgore tek dolazi. Istovremeno, visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Mišel Bašele pozvala je vlade da obezbede da zatvorenici ne budu izloženi riziku od koronavirusa. Mišel Bašele je rekla da bi virus mogao da ''divlja'' u zatvorima, imigracijskim centrima i psihijatrijskim bolnicama. U nekim zemljama, uključujući SAD, došlo je do pobuna u zatvorima. Mnogi zvaničnici su predložili ograničenja i privremena otpuštanja zatvorenika kako bi se olakšala prenatrpanost u zatvorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: