Strahotno u evropskom žarištu koronavirusa: "Teško je, u bolnicama nema mesta, mnogi ostaju da umru kod kuće"

Bolnice u Italiji nemaju prostora za nove pacijente što dovodi do velikih problema. Zbog takve situacije, mnogo ljudi izgubilo je život i pre dolaska u bolnicu.

Izvor: B92, RT

Sreda, 25.03.2020.

15:19

Strahotno u evropskom žarištu koronavirusa:
Getty images/ Emanuele Cremaschi/ stringer

"Bolnicama jednostavno nedostaje prostora i opreme da svima pomogne... tako mnogi ostaju da umru kod kuće, upozorio je gradonačelnik Begrama Đorđo Gori, prenosi RT.

Bergamo je grad u Lombardiji, pokrajini koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa. "Zdravstveni sistem je preopterećen, svi rade od 8 ujutru pa do uveče, dok se potpuno ne iscrpe", rekao je Gori.

"Mnogi u bolnicu dođu kasno, već u teškom stanju i odmah je potrebna intubacija i intenzivna nega", dodao je Gori naglašavajući da je u Bergamu prošle nedelje umrlo više od 300 ljudi.

"Teško je… jednostavno nema mesta za sve ljude u bolnicama."

U utorak su u celoj zemlji zabeležena 743 smrtna slučaja, kao i 3.612 novozaraženih. U Bergamo je stigao i tim ruskih specijalista koji bi trebalo da pomognu u suzbijanju širenja koronavirusa u zemlji.

Rusija je poslala 15 vojnih aviona pomoći, uključujući testove i medicinsku opremu. Do sada je u Italiji potvrđeno preko 69.000 slučajeva obolelih, a umrlo je preko 6.800 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: