Drastičan skok: Preko 45.000 slučajeva koronavirusa u Americi

Broj obolelih od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama drastično se povećao, te su SAD trenutno treće na svetu po broju slučava.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

08:31

Drastičan skok: Preko 45.000 slučajeva koronavirusa u Americi
Ilustracija:Getty images/ Christopher Furlong

U ponedeljak je registrovano 2.411 slučajeva, te je sada ukupno 46.154 registrovana.

Broj umrlih se povećao za 29 tokom dana.

SAD su tako prestigle Španiju po broju slulajeva, ali ova evropska zemlja ima problem sa velikim brojem smrtnih slučajeva koji je trenutno 2.311.

Ono što je u SAD privuklo pažnju jeste slučaj dvanaestogodišnje devojčice koja je zbog teškog stanja zbog koronavirusa na respiratoru.

Kako prenosi Si-En-En pozivajući se na njenog rođaka Džastina Entonija, Emi je 15. marta dijagnostikovana pneumonija, a da su rezultati testa u petak prošle nedelje pokazali da je pozitivna na virus.

Ona je od subote na respiratoru i njeno stanje je trenutno stabilno, dodao je Entoni.

Sjedinjene Američke Države tokom prošle nedelje odlučile su da zatvore granice sa Kanadom, a predsednik Donald Tramp

U svetu je trenutno preko 380.000 zaraženih.

Prva zemlja po broju registrovanih slučajeva je i dalje Kina, ali je Italija pre nekoliko dana prestigla zemlju porekla virusa po broju smrtnih slučajeva.

U Srbiji je 249 zaraženih koronavirusom, a zabeležena su tri smrtna slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: