"Strahuje se ne samo od virusa već i od potencijalnog sukoba na Kosovu"

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti kaže da bi u ovakvoj situaciji moralo da se razgovara o ekonomskoj situaciji na KiM i da se strahuje od potencijalnog sukoba

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

16:58

Ilustracija: EPA/Kushtrim Ternava

Ahmeti je kritikovao pristup razvoju događaja u vezi sa situacijom sa koronavirusom na Kosovu, javlja TV Kljan Kosova.

“Trebalo bi da razgovaramo o ekonomskoj situaciji i neprekidnom snabdevanju brašnom i drugom hranom, društvene mreže obiluju analizama Ustava i strahuje se ne samo od virusa, već i od potencijalnog sukoba”, upozorio je Ahmeti.

Gradonačelnik Prištine pozvao je građane da ostanu kod kuće zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

“Dragi građani, bavite se sobom i porodicom. Moramo usporiti virus i ublažiti ekonomske i socijalne posledice”, istakao je Ahmeti.

Najavio je da će danas hrana biti distribuirana ljudima kojima je pomoć potrebna.

“Danas se topli obrok, za ljude kojima je pomoć neophodna, distribuira u 17 sati. Distanca da se poštuje i radiće se u saradnji sa policijom. Nema mnogo porodica u stanju potrebe ali je to od vitalnog značaja za njih. Moramo da radimo na tome da se broj onih kojima treba podrška ne poveća”, istakao je Ahmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: