Srbi koji su bili zarobljeni na aerodromima u Parizu i Amsterdamu doleteli kući FOTO

Avion Er Srbije dovezao je sinoć državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima "Šarl de Gol"u Parizu i Šipol u Amsterdamu.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.03.2020.

08:25

Srbi koji su bili zarobljeni na aerodromima u Parizu i Amsterdamu doleteli kući FOTO
Foto: Tanjug/Andrija Vukeliæ

Jedna od putnica, Snežana Jovanović iz Svilajnca, rekla je za Tanjug da su na letu iz Pariza odlično prošli i da nije bilo problema.

"Zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su organizovali ovaj let kako bi stigli u Srbiju", kazala je Jovanovićeva.

Student Lagen univerziteta u Holandiji Ðorđe Dimitrov rekao je da su danas obavešteni u 11 sati da je država Srbija organizovala let.

"Naša ambasada u Holandiji je sve efikasno sredila. Zahvaljujem posadi aviona, osoblju i Vladi Srbije koja je poslala ovaj avion i time iskazala poštovanje prema svima nama", istakao je Dimitrov i dodao da je situacija u Holandiji teška.

"Sve je zatvoreno u ovom trenutku. Stanje se menja iz dana u dan, i mislim da će biti samo još gore", kazao je Dimitrov Tanjugu.

Jedan od putnika, Arpad Lacko iz Subotice, istakao je da je sada sve na pristiglim putnicima, da budu odgovorni i poštuju mere predostrožnosti.

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju do kojih je došlo nakon što su mnoge države uvele mere za sprečavanje širenja korona virusa.

Tim povodom, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.

"Spremni smo da pošaljemo naše avione i da to platimo", naveo je tom prilikom predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: