Policija zatekla penzionere na Novom Beogradu van njihovih domova, odmah reagovala VIDEO

Policija je danas na Novom Beogradu zatekla i legitimisala dvoje starijih sugrađana, koji su, uprkos zabrani izlaska uvedenoj zbog koronavirusa, izašli napolje

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2020.

14:55

Policija zatekla penzionere na Novom Beogradu van njihovih domova, odmah reagovala VIDEO
FOTO:TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Dvoje starijih sugrađana sedeli su na klupi u jednom novobeogradskom naselju, rizikujući svoje zdravlje i širenje koronavirusa, a policajci su im prišli i legitimisali ih, javlja izveštač Tanjuga.

Pretpostavlja se da su Beograđani stariji od 65 godina, jer su ih policajci potom ispratili do njihovih stanova. Od danas je u gradovima u Srbiji na snazi zabrana izlaska iz domova za građane starije od 65 godina, što je jedna od mera Vlade Srbije tokom vanrednog stanja, za suzbijanje koronavirusa.

Prva prijava protiv penzionera zbog nepoštovanja zabrane

Nakon najnovijih mera zabrane napuštanja doma za građane starije od 65 godina već danas je podneta prva krivična prijava, kažu za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Krivična prijava je podneta protiv lica starijeg od 65 godina jer je prekršio zabranu napuštanja stana.

On se tereti za krivično delo "nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: