Vlada Srbije donela je mere, stupaju na snagu od sutra

Vlada Srbije donela je večeras na vanrednoj sednici najnovije mere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.03.2020.

22:34

Vlada Srbije donela je mere, stupaju na snagu od sutra

U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja virusa COVID-19, svim građanima sa 65 i više godina starosti, a koji žive u urbanim sredinama, zabranjeno je napuštanje svojih domova. Kada je reč o ruralnim sredinama, starosna granica je 70 godina, što znači da svi građani ovih starosnih dobi tokom celog dana moraju biti kod kuće, saopšteno je posle sednice Vlade.

Svi ostali građani Srbije, bez obzira na godine starosti, od 20 časova do pet časova ujutru, moraju biti kod kuće. Kako se ističe u saopštenju, građani Srbije nemaju razloga za paniku, jer će svi biti u potpunosti zbrinuti i biće im obezbeđeno sve što im je potrebno za normalan život u novonastalim okolnostima. Ova zabrana kretanja ne odnosi se na lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, kao i na određene grupe poljoprivrednih proizvođača. Ove mere stupaju na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, odnosno od sutra. "Sve usvojene mere u prethodnom periodu imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina. Samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici i uvereni smo da će tako i biti", ističe se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: